My Natural Flow Traject
LH4A2582
juice2
LH4A9358
detox zuiveren helen traject groenten gezond natuurlijk
IMG_6321___serialized1
LH4A2634
20201230-_MG_0628
LH4A2640

My Natural Flow Traject 


Rust, herstel, lichter en energiek ♡


Wil jij graag jouw natuurlijke immuniteit versterken?

Vraag je je af hoe je bewuster omgaat met voeding?

Voel je je soms futloos en ben je opzoek naar methoden om je energie te verhogen?


Tijdens het My Natural Flow traject ontdek jij de basisprincipes voor een natuurlijke, eenvoudige en gezonde levensstijl.

 

We benaderen het lichaam op een holistische manier, wat wil zeggen vanuit verschillende invalshoeken om onszelf fysiek, mentaal en emotioneel te versterken.

Voeding speelt hierin een belangrijke rol, maar ook andere ascpecten zoals beweging, medidatie en dagelijkse rituelen komen aan bod.

 

In 12 dagen gaan we versimpelen en leren we luisteren naar subtiele signalen van het lichaam om de balans te herstellen. 

 

Het resultaat is dat jij in je beter in je vel voelt en lichter door het leven gaat 🤍!

Investeren in jezelf is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven.

Mijn verhaal 

Had je mij 7 jaar terug verteld dat ik een traject ging lanceren waar gezondheid, zuiveren en luisteren naar je lichaam centraal stonden, dan had ik eens goed gelachen. Ik werkte als laborante niet in de meest gezonde omgeving en had weinig kennis over gezonde voeding en wat goed is voor ons lichaam. Eerlijk gezegd, bespaarde ik liever op deze dingen om mijn geld uit te geven aan kleding, uitjes en reizen. Terugblikkend op deze periode voelde ik me vaak futloos en snel overprikkeld. Bij de minste infectie die de ronde ging, had ik ook prijs!

 

Een reis naar Australië voor onbepaalde duur bracht hier ingrijpende verandering in. Voor het eerst kwam ik in contact met mensen die zich verdiepten in gezondheid op verschillende vlakken. Ik leerde o.a. bij over natuurvoeding, permacultuur en zenboeddhisme. Op dat moment had ik alle vrijheid me te laten inspireren door andere manieren van leven en welke impact deze hebben op ons lichaam. Streven naar vertraging en een lichaam in balans werd snel de belangrijkste focus in mijn leven.

 

Terug in België besloot ik mezelf te verdiepen in de gezondheidszorg, zoekende naar een onderbouwde visie voor een optimaal gezond lichaam. Met volle goesting startte ik de opleiding Orthomoleculair Voedingsconsulente aan de Levensschool. Afgestudeerd en steeds nieuwsgierig naar meer, werd ik gemotiveerd ervaringsdeskundige in de natuurlijke gezondheidssector. Nu 7 jaar later neem ik je graag mee in jarenlange ervaring als voedingsconsulente en de meest impactvolle stappen die ik gaandeweg heb ontdekt voor een optimaal functionerend zelfgenezend vermogen.

Super traject, zeer goed begeleid. Je bent je meer bewust van wat je eet en welke invloed het heeft op je lichaam. Het minder gebruiken van koffie, alcohol, suikers, vetten en vlees zet zich na het traject nog een hele tijd door, wat een positive invloed heeft op mijn gewicht! En dat is mooi meegenomen! 😊 - Nathalie (42)

Detoxen, een manier om te versimpelen

Het klinkt misschien als een streng dieet waarbij je met een groot hongergevoel achterblijft, maar niets is minder waar. Detoxen is niets anders dan het tijdelijk versimpelen van je eten en je leven. Een milde detox kan je eigenlijk al bereiken door een aantal producten tijdelijk weg te laten uit je eetpatroon. Je hebt meer aandacht voor wat je doet en maakt tijd en ruimte om goed voor jezelf te zorgen. Stap voor stap ga je lichter en gezonder leven.

 

Vaak beginnen we met een detox, cleanse of vastenkuur omdat we ons overweldigd voelen en onze energie en focus terug willen.
We willen beter voor onszelf zorgen en onze gezondheid herstellen.

 

Het mooie is: je lichaam reinigt zichzelf dagelijks zonder dat je er bewust iets voor hoeft te doen. Dit doet het via de huid, de longen, nieren en darmen. Hierdoor raak je afvalstoffen die je binnenkrijgt en zelf aanmaakt kwijt. Afvalstoffen ontstaan door bijvoorbeeld ongezonde voeding, luchtverontreiniging, een slechte vertering of andere vormen van stress. Honderdduizend jaar lang was deze ‘ingebouwde’ detox voldoende om als mens in balans te blijven. Maar inmiddels is hoeveelheid chemische stofjes en hoeveelheid stress zo groot dat je lichaam het niet meer bij kan houden. 


Chemicaliën zitten tegenwoordig in alles wat we eten, drinken, dragen en gebruiken. Denk maar aan cosmetica, shampoo, speelgoed, luchtverfrissers, verpakkingsmaterialen, plastiek flesjes, bewerking van meubelen, ani-aanbaklaag van pannen,... Een overschot van deze afvalstoffen wordt opgeslagen in ons lichaam, wat op latere leeftijd kan leiden tot kanker en allerlei andere vervelende aandoeningen.

 

De grootse oorzaak van onze gezondheidsklachten is de stress van “te veel”. Dat deel van je lichaam dat verantwoordelijk is voor herstel en het uitscheiden van afvalstoffen, kan zijn werk alleen doen als er voldoende rust is.

 

Tijdens het detoxen gaan we versimpelen en jouw lichaam de rust geven om te herstellen zodat jouw zuiveringssysteem opnieuw zijn werk kan verrichten. Het voor- en najaar is daarbij een uitgelezen moment om eens na te denken over deze inwendige opfrisbeurt.

Na dit traject:

 ✔ sta jij meer contact met jouw lichaam

 ✔ geniet je van meer focus en energie

 ✔ versterk jij jouw natuurlijke immuniteit

 ✔ creër je nieuwe gewoontes en routines voor een evenwichtige levensstijl

 ✔ bied je jouw lichaam de ruimte voor herstel van onverklaarbare medische aandoeningen 

 ✔ heb je kennis over de basisregels van een gebalanceerd voedingspatroon

 ✔ heb je nieuwe tools in handen om zorg te dragen voor jouw lichaam

 ✔ heb je inzicht in een eenvoudigere manier van leven

Detoxen brengt rust en ruimte zodat je met opgeladen batterijen en nieuwe inzichten de basis legt voor een versimpelde levensstijl.

Wat mag je verwachten?

Detoxvakanties in het buitenland worden steeds populairder, maar zijn meestal niet voor iedereen haalbaar.


Daarom helpen wij jullie te ontgiften in kleine groep en onder begeleiding. Naast de 3 terugkomdagen ga jij aan de slag van thuis uit.

Het grote voordeel is dat je de gezonde gewoontes vanaf dag 1 leert te integreren in je dagdagelijkse routine. Je ontgift individueel, maar wordt toch professioneel begeleid en gemotiveerd door een groep soulmates .


De kuur duurt 12 dagen en wordt onderverdeeld in 3 fasen:

 • de “pré-detox” (8 dagen): in deze fase gaan we samen actief aan de slag om bepaalde voedingsmiddelen zoals alcohol, suiker en sterk bewerkt eten af te bouwen. Dit wil niet zeggen dat je vanaf dat moment drastisch moet stoppen met deze producten, maar wel geleidelijk aan gaat verminderen.
 • de "echte detox" (3-5 dagen): afhankelijk van hoe de eerste acht dagen verlopen zijn, kiezen we om hier te sappen, soepen en/of zeer lichte maalijden te eten. Tijdens de terugkomdag bekijken we welke keuze de beste is voor jouw persoonlijke situatie. Hoelang je in deze fase blijft, kies je volledig zelf. Je zal merken dat zowel je lichaam als je geest genieten van de gezonde veranderingen die je toepast.
 • de “post-detox” (zo lang mogelijk): hier gaan we weer opbouwen met bepaalde voedingsmiddelen. Het is van groot belang dat deze fase zorgvuldig wordt doorlopen en dat de spijsvertering zich geleidelijk aanpast. Het is goed om te observeren en te ervaren hoe je lichaam reageert op de voedingsmiddelen die opnieuw worden toegevoegd. Vaak merk je dat de zin in ongezonde voeding sterk is afgenomen tijdens deze fase. Nu kunnen we heel bewust kiezen voor voeding die ons energie geeft.


Voor de start van elke periode komen we samen voor de nodige instructies, tips, recepten, verwennerijen en uiteraard een flinke dosis motivatie! 

Aan de hand van het My Natural Flow handboek ga je thuis verder zelf aan de slag. Hierin vind je alle info terug dat we delen tijdens de infosessies. Daarbovenop is het handboek rijkelijk gevuld met verschillende vegetarische recepen (op enkele uitzonderingen na).


Let op: het is geen vermageringskuur, maar als er zich overtollige kilootjes zouden hebben opgestapeld, kunnen deze verdwijnen

We gaan aan de slag met natuurlijke producten die je simpelweg vindt in de supermarkt.

Waar en wanneer?


23 oktober 2023, 19h, Tortelstraat 66, Mol

Kennismaking in groep

 • Verwelkoming en infosessie “wat is gezonde voeding” en bespreking programma van de “pre-detox”
 • Healthy drankje en hapje
 • Goodiebag met My Natural Flow handleiding en dagboek


31 oktober 2023, 19h, Tortelstraat 66, Mol

Workshop 'Gembercompressen'

 • Toelichting van de “echte kuur”. Hou er rekening mee dat je een blender of slowjuicer nodig hebt voor de volgende detoxdagen.
 • Workshop waarbij de organen worden gestimuleerd met verwarmende compressen
 • Ervaringen worden uitgewisseld en vragen worden beantwoord


1 november 2023, 10h,  Locatie nog te bepalen, Mol

Deugddoende Yoga-oefeningen en trotse terugblik op jullie prestatie

 • Bespreking van de "post-detox"
 • Gezamenlijke afsluiting


Jouw levenslust, je energieniveau en glimlach staan centraal tijdens onze kuur.

Wat andere deelnemers zeggen...


Sinds onze verhuis was mijn eetpatroon volledig in de war, om nog maar te zwijgen van mijn koffieverslaving. Ik besloot daarom om het roer om te gooien en deel te nemen aan het traject. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten omdat dit mijn eerste ervaring met een detox is. Ik dacht dat het zou aanvoelen als een dieet, maar Ines bewees het tegendeel! Met lekkere recepten, de keuze tussen sap, soep, smoothie en lichte maaltijden mocht ik zelf het tempo bepalen. Dankzij een goede begeleiding, leuke tips en interactieve workshops heb ik zowel mijn fysieke als mentale rust teruggevonden. -  Wendy (32)


Dankbaar voor deze kuur. Hoewel ik al bewust bezig ben met alles wat ik in en aan m’n lichaam toelaat, bracht deze kuur me nog dichter bij dat wat m’n lichaam nodig heeft. Geen hongergevoel noch dip gehad. Wel een heldere geest en energie die stroomde. Ik heb genoten van wat het bracht. Ik kijk uit naar m’n volgende kuur. - Hilde (48)


Ik heb erg genoten van deze detox sessie. Op een zeer aangename en niet dwingende manier heb ik nieuwe dingen geleerd. Iedereen is vrij zijn eigen invulling te geven aan de detoxkuur. Indien zelf zoeken minder je ding is dan is er ook een duidelijke leidraad met enorm veel recepten, tips en adviezen. Dus deze kuur is voor alle soorten mensen aan te raden ;-) - Tinne (31)


Echt waar voor je geld! ongedwongen sfeer. Lekkere receptjes en toffe weetjes. - Brenda (27)

Do less, with more attention and appreciation

Zien we je daar?


Deelnemen aan het Natural flow Detoxtraject kan voor de Early Bird-leden aan verlaagd tarief van 207,-  (in plaats van 277,- dat is een mooie korting van 25%!). Daarbovenop krijg je het mariadistel supplement ter ondersteuning van de lever gratis. Twéé leuke bonussen!


Dit kan ook in een gespreide investering van 4 termijnen van 57,- (maandelijks).

Over het algemeen zijn de termijn betalingen iets hoger dan het volledig bedrag in één keer aangezien dit meer admin werk is.


Voor een extra bijdrage van 75,-voorzien wij de begeleidende supplementen mariadistel (dus gratis t.w.v 15,- voor de VIP-leden ;)), colon plus en chlorella. Deze zorgen voor extra stimulatie van onze organen voor een betere zuivering. Je kan er ook voor kiezen deze niet te gebruiken of de supplementen zelf aan te kopen.


Maximum 10 deelnemers kunnen inschrijven. We houden de groep bewust klein om zo iedereen de juiste ondersteuning te geven.


In deze prijs zit inbegrepen:

- Goodiebag met het My Natural Flow detox handboek en dagboek

- Professionele begeleiding gedurende de ganse kuur

- 3 geplande infomomenten waarbij jullie worden getrakteerd op een korte uiteenzetting “wat is gezonde voeding” , een verwarmde workshop "Gembercompressen" en een zuiverende Yoga-sessie

- Dagelijkse motiverende berichten via mail

- Heel wat gezonde recepten

- Tips voor een healthy lifestyle


Inschrijven aan Early bird-korting kan tot 31 augustus 2023. Kom je niet graag alleen, breng gerust je eigen "soulmate" mee.

Schrijf je in door een mailtje te sturen naar hello@bloomm.be of via de Early bird - knop hieronder.

Na inschrijving krijg je verdere info over de betaling en het vervolg van de inschrijvingsprocedure.

Je bent pas zeker van je plekje na betaling van het inschrijvingsgeld.