OERkoken, avontuurlijk lekker! 🔥

OERkoken, avontuurlijk lekker🔥!

kookworkshop Mol Dessel Balen koken op open vuur buiten natuur
kookworkshop Mol Dessel Balen Antwerpen samen kookworkshop Mol Dessel Balen Antwerpenkoken op open vuur

Droom je van een avontuurlijke workshop waarbij je samen met een groep buiten kookt, omringd door de warmte van een knapperend vuur?🔥

Bij ons draait alles om de kunst van open fire cooking, een eeuwenoude techniek die al onzezintuigen prikkelt!


Verken een wereld van vlammende pannen, gietijzeren wafelijzers, Dutch Ovens en BBQ plancha's. Samen verkennen we verschillende kooktechnieken en verrassende smaakcombinaties!


Wat staat je te wachten?

  • We starten met een aperitief (cava of cranberry limoen limonade)

  • Daarna bereiden we diverse vegetarische of niet-vegetarische gerechten op het open vuur (zie hieronder). We werken enkel met verse, pure en gezonde ingrediënten!
  • We sluiten af met een smaakvol en gezond dessert.
  • Geschikt voor iedereen, zonder ingewikkelde kooktechnieken.
  • Je ontvangt een receptenboekje met waardevolle kennis van gespecialiseerde voedingsconsulente om mee aan de slag te gaan.


Afhankelijk van de groepsgrootte stellen we een menu samen met een scala aan heerlijke recepten, zowel vegan, vegetarisch als niet-vegetarisch:

  • Sappige stok-hotdog (kan ook vegetarisch).
  • Geblakerde groenten rechtstreeks uit het vuur (vegan).
  • Rustieke foccacia in de Dutch Oven (veggie).
  • Malse steak op de BBQ plancha.
  • Aardappelen in een zoutkorst met knoflooksaus (vegetarisch).
  • Mediterrane groenten in de Dutch Oven, verrijkt met hooi (vegan).
  • Gevulde portobello's met zonnebloempit-currypesto in de vlammende pan (vegan).
  • Exotische aroma's van chicken masala in de Dutch Oven.
  • Ambachtelijk stoofpotje met bier en kruidenkoek.
  • Sinaasappel-witloofsalade, afgemaakt met een dressing van verse kruiden (vegan).
  • Pannenkoekjes met vers fruit en rozenblaadjes, bereid op de BBQ plancha (vegetarisch).
  • Wafeltjes met vers fruit, honing en citroenyoghurt, bereid in een gietijzeren wafelijzer (vegetarisch).


Praktische informatie

  • Leerzame en creatieve activiteit van 4 à 5-tal uur.
  • Minimaal 7 en maximaal 15 deelnemers.
  • De prijs bedraagt 69,- voor het vegetarisch/vegan menu en 79,-voor het vleesmenu (inclusief aperitief, water plat en bruis, fysieke receptenbundel én waardevolle kennis van een ervaren voedingsconsulente).
  • Voor een toeslag van 50,- (voor het transport van het materiaal) kunnen we de workshop op een door jullie gekozen locatie regelen, geschikt voor groepen van 7 tot 15 personen. Daarnaast wordt er een km-vergoeding van 0,39,- per kilometer toegepast. In dit geval bespreken we ook even samen de materiaallijst voor een vlot verloop van de workshop.
  • Voor een toeslag van 7,- per persoon kunt u tijdens de maaltijd genieten van wijn, Stella Artois, Duvel of frisdrank naar keuze.
    Omwille van de veiligheid vragen we om geen alcohol mee te nemen. De boven vernoemde alcoholische consumpties kunnen wel via ons worden aangekocht. Plat en bruisend water is gratis inbegrepen

  • De workshop wordt buiten gegeven, dus zorg ervoor dat je gepaste kledij draagt. Draagbij voorkeur niet je beste outfit, aangezien wij niet verantwoordelijk zijnvoor schade aan kleding of schoeisel. Je kunt ook je eigen keukenschortmeenemen moest je toch je nette winterjas willen beschermen.


Dit is de workshop waar al onze liefde, energie en aandacht naartoe stromen. Gedurende een halve dag gaan we samen in een gezellige sfeer bij het vuur vertoeven. De natuur wordt onze keuken en de vrijheid van het buiten zijn omarmt ons terwijl we creëren en genieten.

Na deze workshop ga je naar huis met véél kookinspiratie, een digitaal receptenboekje en natuurlijk een gezellige tijd achter de rug!


Waar en wanneer?

  • De workshop kan worden gegeven voor groepen van meer dan 7 personen op een datum naar keuze. Tegen een toeslag is het ook mogelijk om de workshop op een door jullie gekozen locatie te organiseren.

    Daarnaast zijn er specifieke data beschikbaar, die hieronder vermeld staan, waarvoor je individueel kunt inschrijven. 


  • VOLZET: Zaterdag 17 februari 2024 Tijd: 14:00 - 18:00 à 19:00 uur Locatie: Tortelstraat 66, Mol
  • VOLZET: Zondag 17 maart 2024 Tijd: 14:00 - 19:00 uur Locatie: Tortelstraat 66, Mol
  • VOLZET: Zaterdag 13 april 2024 Tijd: 14:00 - 19:00 uur Locatie: Tortelstraat 66, Mol
  • VOLZET: Zondag 5 mei 2024 Tijd: 14:00 - 19:00 uur Locatie: Tortelstraat 66, Mol
  • Nieuwe data in het najaar:
  • Zaterdag 26 oktober 2024 Tijd: 14:00 - 19:00 à 20:00 uur Locatie: Nog te bepalen
  • Zaterdag 16 november 2024 Tijd: 14:00 - 19:00 à 20:00 uur Locatie: Nog te bepalen
  • OF neem contact op voor een door jullie gekozen datum op aanvraag.


Zijn jullie klaar om binnenkort samen met ons het vuur aan te wakkeren? Schrijf je dan in om jouw plaats te verzekeren! 


Warme groetjes🔥

(*) Vermeld in het contactformulier onderaan het aantal personen dat je wilt aanmelden,

het gekozen menu (veggie/vegan of vlees), eventuele specifieke dieetwensen, de gewenste inbegrepen dranken, en de gekozen datum.

💌 Wil je graag een Vurige CadeauVoucher voor jouw buddy('s)? Vraag erom en deze wordt direct na betaling naar je verzonden. 


#kookworkshop #koken #openfire #cooking #cookingworkshop #ofyr #openvuur #buitenkoken #teambuilding #vriendenactiviteit #vrijgezelle #natuurlijkkoken #dostuff #bebloomm#natuur #Mol #Balen #Dessel #Lommel #Geel #Antwerpen #Limburg #Leuven